Ödüllü Hexapod Robot Tasarımı- Morphex – 31007

Özet

“Morphex III Boca Bearing Company’nin İnovasyon Yarışması Kazananı oldu”
“İlham Verici Hexapod Tasarımı”
“10,000$ nakit büyük ödülü kazananMorphexIII ile Norveç’ten Kare Halvorsen oldu”

Boca Bearing Company 2012 İnovasyon Yarışmasının kazananını açıkladı. 25. yılını kutlamak amacıyla şirket topluluğundaki mühendisler, hobi robotikçiler ve mekanikçilerden inovatif mekanik proje videolarını göndermelerini istedi. Tek kural projelerde rulman, yatak rulman, lineer rulman ya da herhangi bir şekilde tam seramik ya da seramik hibrit rulman kullanılmasıydı.

10,000$’lık büyük ödülün kazananı Norveçli Kare Halvorsen‘in Morphex III tasarımı oldu. Kare oldukça etkileyici bir hexapod robot platformu tasarladı. Morphex III ayakları üzerinde yürüyebiliyor ve hatta isterse bir küre şeklini alıp top gibi yuvarlanabiliyor. Robotun gövdesinde bulunan 36 adet bilyalı rulman ve 12 adet rulman tek parça halinde kalmasını sağlıyor. Kare MorpHex III’ü tasarlarkenki motivasyonunu şöyle açıklıyor.

“Robotik eğlenceli ve zorlayıcı. MorpHex ve diğer hobi robotik projelerimin bir çok insana ilham verip kendi projelerine başlamaya karar vermelerine sebep olacağını biliyorum.”

Yarışmanın ikinci ve üçüncüleri ve bir Replicator 3D Desktop Printer’ın kazananları Peter Hudson tarafından sunulan Charon ve Ben Berry tarafından sunulan Gamera II.

Boca Bearing Company bütün kazananları tebrik eder ve herkese katılımlarından dolayı teşekkür eder. Büyük katılım nedeniyle Boca 2013 yılında da bir Inovasyon yarışması yapmaya karar vermiştir. İnovasyona, bilime, teknolojiye, mühendisliğe, sanata ve matematiğe bağlılık gösteren bütün projeler katılımı beklenmektedir.


Kaynaklar

http://www.prweb.com/releases/prweb2013/1/prweb10286897.htm